Från nu till snön

Tävlingar kvar i år:

  • 2019-10-12: Sörmland ultramaraton (SUM)
  • 2019-11-02: Höstrusket 10 km
  • 2019-11-30: November Ultra Trail Södertörn (NUTS) 28 km
  • 2019-12-15: Pisa Marathon

Hösten går i pliktskyldighetens tecken. Swimrunsäsongen är över för min del. Resten av 2019 viker jag för försök till sub 4 på SUM, personbästa på 10 km och sub 3 på maraton. Jag skulle helst springa långa NUTS och fått uppleva 55 härliga km av riktig terräng, men får nöja mig med barnloppet i syfte att vara fräsch inför maraton men ändå få uppleva Jockes bastu efter loppet.

Gamla goda SUM 2016. Andreas McConville (194 i bild) satte ännu gällande banrekordet 3:10:51 på de cirka 50 km blandat underlag. Det året sprang jag (223) på 4:01:49.

Allt för att kunna ge svar som jag inte behöver skämmas över på frågor om pb på maran och 10 km. Det som inte är så spännande i höst får jag ta igen nästa år, förhoppningsvis med målen uppnådda och bakom mig. Vad gäller löplopp nästa år ser jag framför mig ett år i trailloppens förlovade tecken: Tivden Trail, Brotorp Trail och NUTS. Jag har revanschlusta och oplockade gäss på alla dessa. Och så älskar jag terränglopp.

Målet för asfalts- och banlöpningen: bli som Javier Gómez. En bild jag tog på ITU Stockholm 2015.

I år har det blivit mer av asflats- och banlöpning än tidigare. Som om jag någonsin sprungit bana innan. :) Det är hur som helst ett medvetet projekt som har att göra med att analyserna efter swimrunlopp ständigt landat i att jag och Tomas Granberg stått oss ganska bra i simning och terränglöpning men att vi förlorar tid när det är lättlöpt.

Och sen kommer vintern. Inte så jäkla illa det heller. Mannen på bilden springer över en is i Paradiset och heter Henrik Gustafsson.

Kommentera