Ångaloppet 2019: 4a

Starten.

Fullt ös! Så är det på Ångaloppet. Första löpningen är alltid hetsig på alla lopp och eftersom att den löpningen är 7 km så slår folk inte av på takten förrän skogen kommer vid runt 6 km. Sen är det korta terränglöpningar, korta simningar och en massa hetsiga byten i hög fart. Mycket som händer och mycket adrenalin, med andra ord.

Tomas och jag (i vänsterkant på bilden) intog fjärdeplatsen efter 6 km och passerade eller passerades sedan aldrig. Vi blev tyvärr lite defensiva efter varvningen då vi insåg att ingen var nära varken upp eller ner. Men en fjärdeplats är okej! Nico och Julian saktade förvisso in mot slutet, men jag tror de hade krafter i reserv att försvara sin bronsplats om vi hade utmanat. Mycket rolig tävling med actionfylld bana, hur som helst!

Foto: Marcus Melander / Ångaloppet.

Och så några ord om Tiveden Trail som jag sprang för några veckor sedan. Oj, oj, oj vilken härlig terräng! Roligt tung och passar mig perfekt. Jag lyckades ta en sjätteplats mot alla dessa orienterare. Tur för mig att det var en bana med tre varv så att jag kunde ta det lugnt på första varvet och fokusera på att lära mig banan inför återstående varv. Jag vill absolut tillbaka nästa år till Tiveden för att försöka få en bättre placering.

Kommentera