Våren hittills

Set-vila i backträningen. Foto: Clemens Deutsch.

Nepal

Hallå världen! Det var ett tag sedan. Cirka ett kvartal, faktiskt. Våren är alltid lite konstig träningsmässigt för mig för att den brukar innehålla ski touring och utförsåkning. Inget sånt detta år men istället en månad i Nepal och tre veckor sjuk. Vandring i all ära, men det är inte löpning. Fick till någon kvalitetsträning i Nepal på vilodagar (bild).

Sjuk

Sjuk blev jag precis när jag kom hem från Nepal. En vecka var kroppen helt tiltad och jag kunde inte ens jobba med tankekrävande verksamhet. Det blev progressivt bättre och efter den veckan började jag träna, vilket i efterhand var bra gjort. Jag körde även två fartpass som inte gick så fort som känslan indikerade, om jag säger så. Det var väl inte så bra gjort, sett i efterhand när jag kissade blod efter båda de passen. Men nu är allt bra och återkomsten tillbaka till form är alltså nästan fullbordad.

Comeback

Jag låg alltså lite bakom i formen senaste månaden. Idag testade mig lite på favoritrundan 24,5 km terräng i Tyresta (segment “Animal reign”). Maxade inte riktigt men fick uppfattningen att jag nu är bara en millimeter sämre än novemberformen och en centrimeter sämre än augusti 2019, vilket var när formen var på topp. Comebacken tuffar på.

Tävlingar

Jag sprang ett ganska sakta Ängsö Winter Run nyligen. Fint lopp med skön terräng dock. Snart blir det ett litet traillopp till, Hellas Trail Paradiset. Men det är väl mest som träning. Allvar blir det på ÖTILLÖ Utö i maj. Det är där formen ska vara bra för att prestera och inte minst hänga med Tomas Granberg som tränar bra nu. Taggad!

Som morot i kvalitetsträningen har jag också Kungsholmen runt 10 km två veckor innan Utö. Är mycket peppad på att träna vidare med Tobias Lidving som bidrar med riktigt professionella fartpass. Jag har också sneglat på Aktivitus Trail Race 63 km. Det är väl rätt stor sannolikhet att jag springer det, som är redan i april.

Khumbu

Fotograf: Clemens Deutsch.

Kommentera